lauantai 21. heinäkuuta 2018

Forrest Gump

MAN FAE 9.136, vm.1986. Neliveto, alennusvaihteisto, keskitasauspyörästön lukko, taka-akselilla tasauspyörästön lukko, voimanulosotto johon kytketty 2 hydraulipumppua, hydraulitoiminen Warn vinssi edessä, hydrauliikan ulosotto takana.

Moottori on huima 5,7l vapaasti hengittävä 136 hevosvoimainen diesel. Vaihteisto on VW:n valmistama 5-vaihteinen.

Auto on MANnin ja VW:n yhteistyössä valmistama, ja volkkaria tuossa on vaihteisto ja sympaattinen ohjaamo.


Sattumalta löysimme automme talvella 2016-2017 offipalsta.com sivustolta. Ennestään emme olleet suunnitelleet mitään tälläista, mutta sain ylipuhuttua vaimon, ja kävimme katsomassa autoa. Auto oli surullinen näky tyhjine renkaineen ja kasvustosta vihertävine maalipintoineen seistyään 6-8 vuotta lähes täysin käyttämättä.
 Tarkempi tutkiminen kuitenkin paljasti auton olevan päällisin puolin tarkasteltuna yllättävän hyvä kuntoinen, sekä ilmeisen vähän ajettu. Mittarilukemakin oli vain 75 000. Työn puolesta olen ollut tekemisissä sähköyhtiöiden kaluston kanssa, ja pääsääntöisesti niillä ajetaan todella vähän. Päätimme, että emme hylkää autoa, vaan pyysimme avaimet, jotta pääsisimme kokeilemaan toimiiko se ylipäätään. Kuskin ovesta ei päässyt toimimattoman lukon takia sisään, joten kapusin apparin puolelta kuskinpaikalle. Avaimet virtalukkoon, pitkä hehkutus, ja muutaman sekunnin pyörityksellä auto hörähti käymään! Moottori tuntui toimivan nätisti, rattia ei voinut kääntää kun se potki käsille rajusti, rengas oli tyhjä, eikä peruutusvaihde kytkeytynyt. Näin ollen, emme päässeet koeajolle, mutta teimme silti autosta rohkean tarjouksen, ja kas, löimme kättäpäälle!


MAN FAE 9.136 Auton ostohetkellä. Marraskuuksi kesäiseltä näyttää



1 kommentti:

  1. Todella mielenkiintoinen projekti, onko tuosta siis tarkoitus tehdä joku matkustusauto tyylinen? Mekin olemme suunnitelleet tuollaisen kesä-/matka-auton hommaamista, mutta toisaalta meillä kukaan ei osaa fiksailla niitä yhtään. Toivottavasti tuohon koneeseen löytyy vielä kaikki hydrauli ynnä muut varaosat, koska sen verran ei yleinen auto.

    VastaaPoista